Over Ron

Ronald (Ron) Boszhard  is geboren in Amsterdam op 12 november 1963. Hij kwam om 07:50 uur ter wereld en woog 7 pond en 10 gram.

Al jong wist Ron dat hij graag aan het toneel wilde. Op de MAVO richtte hij in 1977 een cabaretgroep op: “De Balers”.  Zijn voorbeelden waren Ko van Dijk en Wim Sonneveld. Eén van de studenten die ook deel uitmaakte van deze groep was Joke de Kruijf, de latere musicalster. In 1982 behaalde Ron zijn MAVO-diploma en in 1984 rondde hij de HAVO af. Hij nam toen het besluit om de verpleging in te gaan. Na zijn opleiding tot ziekenverzorger werkte hij jarenlang met demente bejaarden. Over die periode schreef hij later het nummer: “Claudia”, dat gezongen werd door Willeke Alberti.

In 1991 streed Ron om de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival.  Met het zelfgeschreven cabaretprogramma “Alleen vanavond” bereikte hij een finaleplaats.

Ron, intussen gestopt als ziekenverzorger, had in 1992 een baan gevonden bij het productiehuis IDTV. Hier werkte hij als kandidatenbegeleider van de Tv-programma’s LINGO en BOGGLE.  Maar theater bleef trekken. Het theaterrestaurant Goldmund in Den Haag vroeg Ron om 1 à 2 keer in de week bij hen te komen optreden. Het was 1995 toen hij daar Gerard Baars ontmoette, die Ron vroeg om een pilot op te nemen van Match & Win

(voor video-zie televisie) Op 5 januari 1996 om 19:01 uur, op Nederland 2, was Ron voor het eerst te zien als televisiepresentator. Inmiddels is hij 14 programma’s verder en is hij naast televisiepresentator (zie televisie) ook tekstschrijver (zie muziekals tekstschrijver..) en theaterproducent (zie theaterSinterklaas musicals).

 

foto

In deze sectie kun je meer lezen over Ron. Wat heeft hij bijvoorbeeld vroeger gedaan? Wat doet hij nu? En je kunt een kijkje nemen in zijn foto’s & pers map

Interview met Ron (2010)

Uitzendtijden Zappsport

Zaterdagochtend 08.55 uur, Zapp (Ned 3)
Zondagochtend 08.40 uur, Zapp (Ned 3)
Zondagmiddag rond 17.00 uur, Zapp (Ned 3)